Nagyvilág

Kiderült, honnan tudhatott a szülők távollétéről Maddie feltételezett elrablója

Egy portugál lap értesülései szerint egy szállodai dolgozó értesíthette Madeleine „Maddie” McCann feltételezett elrablóját, a német Christian B.-t arról, hogy a család és a velük nyaraló barátok minden este együtt vacsoráznak — írta meg a Sky News.

A lap szerint a Praia da Luz-i Ocean Club recepciósa úgy rögzítette a csoportos asztalfoglalást, hogy a feljegyzéshez a személyzet is hozzáférhetett. Madeleine édesanyja a kislánya elrablásáról írt könyvben úgy fogalmazott, hogy csak egy évvel a gyermek eltűnése után, a portugáliai iratok átnézésekor jutott eszébe, hogy a foglalásokat tartalmazó könyv egész nap a recepción volt. Hozzáteszi: a foglalást felvevő recepciós azt is feljegyezte, hogy a társaság azért szeretne a szállásuk közelében enni, mert a szobáikban gyerekeket hagytak, akikre szeretnének ránézni a vacsora alatt.

A portugál Correio de Manha információi szerint

a rendőrség azonosította azt az alkalmazottat, aki informálhatta a Madeleine elrablásával vádolt Christian B.-t arról, hogy a szülők nincsenek a szobájukban. A lap úgy tudja, hogy a meg nem nevezett alkalmazott telefonjában megtalálták Christian B. számát. 

A rendőrség feltételezése szerint Christian B. ki akarta rabolni a nyaralókat, azonban végül az akkor 4 éves Madeleine-t is magával ragadta. Továbbra is keresik, illetve információkat várnak arról a fehér és sárga színű Volkswagen lakóautóról, amelyet a német férfi a kislány eltűnésének idején, 2007 májusában használt.

Június elején jelentette be a rendőrség, hogy egy német férfit gyanúsítanak a brit Maddie 13 évvel ezelőtti eltűnésével kapcsolatban. A Christian B. nevű 42 éves férfi jelenleg börtönbüntetését tölti a németországi Kielben, a gyanú szerint azon a környéken járt Portugáliában 2007-ben, ahol a kislányt legutoljára látták. A német és portugál hatóságokkal együttműködő brit rendőrség azt közölte, továbbra is eltűnt személy ügyében zajlik a nyomozás, mert nincs rá bizonyíték, hogy Madeleine él-e még vagy sem. A németek viszont gyilkosság ügyében nyomoznak.

A Magdeburger Volksstimme értesülései szerint egy ötéves német kislány, Inga 2015-ös eltűnése kapcsán is felmerült a férfi neve. A kislány édesanyja új eljárást kért az ügyben.

Egy német kislány eltűnése ügyében is felmerült Maddie feltételezett gyilkosának neve
Inga 2015-ben tűnt el egy családi kirándulásról. Édesanyja új vizsgálatot kér.

Kiemelt kép: Francisco Leong /AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik