Nagyvilág

Egy német kislány eltűnése ügyében is felmerült Maddie feltételezett gyilkosának neve

A német Bild szemlézte a Magdeburger Volksstimme nevű lapot, amely arról ír, hogy Németország Szász-Anhalt nevű tartományában volt Madeleine „Maddie” MacCann feltételezett gyilkosa 2015-ben, amikor egy ötéves kislány, Inga nyomtalanul eltűnt egy családi kirándulásról.

Múlt héten jelentette be a rendőrség, hogy egy német férfit gyanúsítanak a brit Maddie 13 évvel ezelőtti eltűnésével kapcsolatban. A Christian B. nevű 42 éves férfi jelenleg börtönbüntetését tölti a németországi Kielben, a gyanú szerint azon a környéken járt Portugáliában 2007-ben, ahol a kislányt legutoljára látták. A német és portugál hatóságokkal együttműködő brit rendőrség azt közölte, továbbra is eltűnt személy ügyében zajlik a nyomozás, mert nincs rá bizonyíték, hogy Madeleine él-e még vagy sem. A németek viszont gyilkosság ügyében nyomoznak.

A Magdeburger Volksstimme-nek Inga édesanyjának jogi képviselője nyilatkozott, aki elmondta: Christian B. egy nappal Inga eltűnése előtt mindössze 100 kilométerre volt attól a helytől, ahol a kislányt utoljára látták. A férfi nem messze Helmstedtől, egy autópálya pihenőjében volt érintett egy kisebb balesetben. A férfi büntetett előélete miatt már ekkor a rendőrség látókörébe került, 2016 februárjában házkutatást tartottak nála Neuwegersleben, amelynek során egy pendrive-on gyermekekről készült pornófelvételt találtak lakásában. A férfinek nem volt alibije 2015. május 2-ára, Inga eltűnésének napjára, azonban nem tudták bizonyítani bűnösségét, így a nyomozást a rendőrség négy hét múlva lezárta.

Az ügyvéd szerint Inga édesanyja új vizsgálatot kér az ügyben.

Napokon belül kiengedhetik Madeleine feltételezett gyilkosát, már egykori partnerét is keresi a rendőrség
Egy fiatalkorú, koszovói származású nővel élt nem messze a kislány eltűnésének helyszínétől.

Kiemelt kép: Polizeidirektion Sachsen-Anhalt/Bild

Ajánlott videó

Olvasói sztorik