Nagyvilág

George Floyd hatéves kislánya: „Apu megváltoztatta a világot”

A letartóztatása közben meggyilkolt afroamerikai George Floyd hatéves kislányát lefilmezték, amint Stephen Jackson volt kosárlabdázó nyakában ülve azt mondja: „apu megváltoztatta a világot.”

Az elhunyt férfi családja kedden tartott először sajtótájékoztatót az eset óta. Floyd özvegye, Roxie Washington arról beszélt, igazságot akar elhunyt férjének.

A nap végén mindenkinek otthon a helye a családjával. Giannának már nincs édesapja. Nem fogja őt látni felnőni, lediplomázni. Ha van valamilyen problémája, ami miatt szüksége lenne az édesapjára, már nem tud hozzá fordulni

– mondta elérzékenyülve.

A családdal ott volt a tájékoztatón Stephen Jackson, az NBA korábbi sztárja, aki Texasban ismerkedett meg George Floyddal és barátok is lettek. A sportoló ikertestvérének nevezte az áldozatot, annyira hasonlítottak egymásra. Jackson úgy reagált Washington szavaira, hogy mindenben segíteni fog a kislánynak.

Később az Instagramra került fel egy videón, melyen az látszik, hogy Floyd hatéves kislánya, Gianna Jackson nyakában ülve hangosan ismételgeti:

apu megváltoztatta a világot.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

“My Daddy Changed The World!!!” When You Remember #GeorgeFloyd Make Sure You Remember This Beautiful Soul That He Left Behind 💔😔😥 #BLM #Blacklivesmatter 🎥Captured by @skrptz

Skrptz (@skrptz) által megosztott bejegyzés, Jún 2., 2020, időpont: 5:30 (PDT időzóna szerint)

A házmester fújta fel a ház falára, hogy Nem kapok levegőt
Negyedik napja tartanak a tüntetések Los Angelesben. Helyszíni beszámoló.

Kiemelt kép: Stephen Maturen/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik