Nagyvilág

Neve megváltoztatását is kéri a válóperben a George Floyd megölésével vádolt rendőr felesége

Vezetéknevének megváltoztatását is kéri a bíróságtól Kellie Chauvin, a George Floyd meggyilkolásával vádolt rendőr, Derek Chauvin felesége, aki a történtek hatására nemrég adta be a válópert – írja a CNN.

A brutális rendőri fellépés miatt elhunyt afroamerikai férfi halála óriási felháborodást váltott ki az Egyesült Államokban, amelynek következében napok óta tüntetések zajlanak Minneapolisban, ahol az eset történt, illetve Amerika-szerte.

Kellie Chauvin bejelentése szerint házassága végleges bontását kéri a bíróságtól. A nő a beadványában vezetékneve megváltoztatása mellett más kéréseket is megfogalmazott, például teljes jogot szeretne a közös ingatlanok tekintetében, valamint a közös vagyon és a gépjárművek méltányos megosztását is kezdeményezte.

Figyelemre méltó, hogy Kellie Chauvin nem igényli a házastársi támogatást, mert beadványa szerint önálló jövedelme van ingatlanügynökként.

A pár 2010 júniusa óta él házasságban. A jelek szerint azonban Mrs. Chauvin minden kapcsolatot meg kíván szakítani férjével. Korábban közzétett nyilatkozatában a feleség részvétét nyilvánította ki Floyd családjának, és teljesen lesújtották a történtek.

Miért most borult lángba Amerika?
George Floyd nem az első, aki a feketék elleni rendőri erőszak miatt vesztette az életét, halála még csak nem is az első olyan eset, amit a világ végignézett. Mi változott most, hogy ekkora tüntetéseket láthatunk Amerikában?

Kiemelt kép: Amerikai zászlót fogva térdepel a George Floyd afroamerikai férfi halála miatt tiltakozó tüntetők egyike az utcán Miamiban 2020. június 1-én. A tüntetések a május 25-én kezdődtek, miután a 46 éves Floyd életét vesztette a rendőrök intézkedése közben Minneapolisban. (MTI/EPA/Cristobal Herrera)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik