Nagyvilág koronavírus

Mike Pence alelnök nem vonul karanténba

Múlt héten derült ki, hogy koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálták Mike Pence amerikai alelnök egyik kollégáját. A Fehér Ház közlése szerint az alelnöki munkatárson csütörtökön végezték el a vírustesztet, amelynek eredménye péntek reggelre lett készen.

A CNN arról ír, hogy annak ellenére, hogy Pence egyik közvetlen munkatársa igazoltan fertőzött, az alelnök nem vonul karanténba, sőt: tervei szerint hétfőn felveszi a munkát a Fehér Házban. Devin O’Malley szóvivő szerint az alelnök követni fogja a Fehér Ház egészségügyi szolgálatának utasításait, ráadásul minden nap negatív eredményei vannak.

A lap szerint a bejelentés rendkívül érzékeny pillanatban érkezett: a Fehér Ház egyre sürgeti a kormányzókat, hogy fokozatosan kezdjék meg az államok újranyitását.

Szombaton karanténba vonult a koronavírus-járvány elleni küzdelem három amerikai vezető személyisége: Anthony Fauci, az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézet (NIAID) vezetője, Robert Redfield, a járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) igazgatója és Stephen Hahn, az élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) vezetője.

Egyik egészségügyi szakember sem kívánt nyilatkozni, de amerikai sajtóértesülések szerint valamennyien kapcsolatban voltak az amerikai alelnök, Mike Pence sajtófőnökével és szóvivőjével, Katie Millerrel, akinél pénteken állapították meg a vírusfertőzést.

Kiemelt kép: Brendan Smialowski / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik