Nagyvilág koronavírus

Koronavírus: Belgiumban nyolcezer áldozat, Luxemburgban csak négy új fertőzött

Belgiumban a helyi közegészségügyi szolgálat keddi adatai szerint 24 óra alatt 97-en hunytak el a koronavírus-járvány okozta betegségben, így a halálos áldozatok száma átlépte a nyolcezret a 11,5 millió lakost számláló országban. A halálesetek 40 százaléka idősek otthonában történt. Hollandiában 87-en haltak meg a hét elején, Luxemburgban nincs újabb halálos áldozat.

Belgiumban egy nap alatt 242 új fertőzöttet azonosítottak, a vírus kitörése óta megfertőződöttek száma több mint ötszázzal lépte át az 50 ezret.

A helyi sajtó tájékoztatása szerint a kórházi felvételek száma már harmadik napja száz alatt van, és ezúttal 63 ember gyógyultan hagyhatta el az egészségügyi intézményeket. A fekvő betegek száma 3082, intenzív ellátásra közel 700-an szorulnak.

Hollandiában a közegészségügyi intézet kedd délután publikált adatai szerint további 317 személynél mutatták ki a vírust, közülük 87-et kórházi ápolásra utaltak be. Az azonosított fertőzöttek összlétszáma átlépte a 41 ezret. Az utóbbi egy napban 87-en hunytak el a járvány miatt. Jelenleg 5168 járvánnyal összefüggő halálesetet tartanak nyilván a 17, 5 milliós lélekszámú országban.

Luxemburgban jelentősen lassult a járvány terjedése, a fertőzöttek száma 24 óra leforgása alatt csak 4 új esettel bővült, 3831-re. Nem történt a járvánnyal összefüggő haláleset, így a halálos áldozatok száma a félmillió lakosú országban továbbra is 100 alatti, egészen pontosan 96. Az országban a teljes népesség szűrését tervezik, ennek keretében hétfőről keddre 3828 tesztet végeztek el.

Kiemelt kép: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik