Belföld koronavírus

Veréssel kényszerítette lakása elhagyására veszélyeztetett anyját egy szegedi férfi

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatást indítványozott azzal a szegedi férfival szemben, aki veréssel kényszerítette a 85 éves édesanyját arra, hogy hagyja el a közösen használt lakásukat a járvány ideje alatt.

A férfi egy szegedi lakásban él az édesanyjával. Az elmúlt hónapokban több alkalommal is azt követelte az anyjától részegen, hogy költözzön el, mert ha nem teszi, akkor hív valakit, aki ezt elintézi. A férfi erőszakos fellépése miatt az idős nő több alkalommal is elhagyta a lakást átmeneti jelleggel.

A férfi két héttel ezelőtt megrugdosta az édesanyját a lakás elhagyására szóló felszólítás mellett. Ezt négy nap múlva is megismételte, amikor a hajánál fogva rántotta le az asszonyt a földre, majd a karjait megszorítva közölte fenyegetéseit.

Május elsején a férfi ismét a lakás elhagyását követelte az asszonytól, aki az előző napok bántalmazásai miatt kiszaladt a lakásból, és csak akkor ment vissza, amikor a rendőrséget értesítette, valamint a fia elhagyta a lakást.

Az ügyészség bűnismétlés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye matt indítványozta az agresszív férfi letartóztatását. Indítványában az ügyészség külön hivatkozott arra, hogy a gyanúsított a cselekményt a koronavírus miatti veszélyhelyzet alatt is folytatta, arra kényszerítve az életkoránál fogva fokozottan veszélyeztetett édesanyját, hogy elhagyja a számára biztonságot jelentő otthont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik