Nagyvilág koronavírus

Tüntetéseket szervezett a korlátozások ellen, elkapta a koronavírust

Mint korábban megírtuk, világszerte egyre többen tiltakoznak a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések ellen, az Egyesült Államokban pedig különösen sok tüntetést tartanak ezek feloldását követelve. Az egyik legnagyobb ilyen észak-karoliniai mozgalom vezetője most közölte, hogy pozitív lett a koronavírustesztje, amiért házi karanténba került, ám szerinte ez is sérti az alkotmányos jogait.

Audrey Whitlock, a 70 ezer tagot számláló  ReOpen NC Facebook-oldalának adminisztrátora vasárnap reggel írta meg a  csoportban, hogy „tünetmentes Covid-pozitív beteg”, a kéthetes karanténja pedig kedden ér véget.

Whitlock és két társa a közelmúlban két tüntetést is szervezett a korlátozó intézkedések ellen Raleigh-ben, az április 14-i eseményen mintegy száz ember gyűlt össze, április 21-én pedig már több mint háromszázan demonstráltak. A tüntetéseken olyan összeesküvés-elméletek is megjelentek, mint hogy a koronavírus csak egy politikai szemfényvesztés, vagy hogy az 5G-s mobilhálózat terjeszti a fertőzést.

Whitlock nem válaszolt a VICE News azon kérdésére, hogy fertőzöttként maga is részt vett-e a tüntetéseken.

Az Egyesült Államokban eddig közel 55 ezer embert ölt meg a koronavírus. Észak-Karolinában szombaton 571 új fertőzöttet regisztráltak, ami az eddigi legnagyobb napi szintű növekedés az államban.

Kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik