Nagyvilág koronavírus

Megszegte a saját szabályait, ezért lemondott a skót tiszti főorvos

Vasárnap késő este lemondott a posztjáról Catherine Calderwood skót tiszti főorvos, miután kétszer is megszegte azt a szabály, amelynek betartására éppen ő maga hívta fel a figyelmet, miszerint mindenki maradjon otthon, és ne utazzanak el a vidéki házaikba.

A Scottish Sun vasárnap reggel írta meg, hogy miközben Calderwood és családja Edinburgh-ban él, a hétvégén egy tengerparti településen tartózkodott, amellyel megszegte a kijárási korlátozást. A BBC szerint később kiderült, hogy valójában kétszer is elhagyta az otthonát, amiért bocsánatot kért, de hozzátette, hogy továbbra is folytatni fogja a munkáját.

Ugyancsak vasárnap Nicola Sturgeon skót miniszterelnök bejelentette, hogy ugyan Calderwood a közeljövőben nem fog részt venni a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos üléseken és nem ő lesz a járvány elleni kampány arca, de továbbra is tudományos és orvosi tanácsokkal fogja ellátni a kormányt. Aznap este azonban Calderwood kiadott egy közleményt, amelyben azt írta, hogy mélyen megbánta a hibákat, amelyeket elkövetett és hogy lemond a tiszti főorvosi címéről.

Kiemelt kép:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik