Nagyvilág koronavírus

Már több mint 3000 halottja van az USA-ban a koronavírusnak

Legalább 3003 ember halt megy az Egyesült Államokban a koronavírus következtében – írja a cnn.com. A fertőzöttek száma meghaladta a 160 ezret.

A cnn eközben kimerült és frusztrált, további káosztól tartó egészségügyi dolgozókról ír, akik úgy érzik, nincs meg a megfelelő felszerelésük. A megbetegedettek közt nemcsak idősek, de fiatalok is vannak.

Az új koronavírus által megfertőzöttek száma több millió is lehet, a halottaké pedig akár a 200 ezret is elérheti az Egyesült Államokban – erre figyelmeztetett korábban Anthony Fauci, a koronavírus-járvány elleni küzdelem amerikai kormányzati munkacsoportjának egyik tagja vasárnap a CNN hírtelevíziónak adott interjújában.

Több millió esetünk lesz

– jelentette ki a diagnosztizált vírusfertőzésekre utalva a professzor, aki egyben az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézet (NIAID) igazgatója. Hozzáfűzte, hogy mintegy 100-200 ezer halottal is számolni kell, bár meglátása szerint ezek az előrejelzések változhatnak, mivel maga a vírus és a járvány is állandóan változik.

Kiemelt kép: Ideiglenes halottasházként funkciónáló sátrakat állítanak fel munkások a New York-i Bellevue kórház mellett 2020. március 26-án. A hatóságok arra számítanak, hogy a koronavírus-járvány áldozatainak száma növekedni fog a következő hetekben a városban. New Yorkban eddig 37000 embernél mutatták ki a fertőzést és 385-en veszítették életüket. Az Egyesült Államok egész területén összesen 69 018 fertőzöttet, 1050 halottat és 616 gyógyult beteget tartanak nyilván. MTI/EPA/Peter Foley

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik