Nagyvilág

Azt kérik a külügyi vezetőktől, hogy függetlenítsék magukat a már-már fejvesztettségbe hajló válsághangulattól

Kérek mindenkit, akit érint, hogy vezetőként függetlenítse magát az általánossá vált, néhol már-már fejvesztettségbe hajló válsághangulattól, és a leghatározottabban vegye elejét annak a vírushoz hasonló sebességgel terjedő jelenségnek, hogy a fertőzéstől való atavisztikus félelem fogságában munkatársaink közül egyre többen érzik magukat felmentve a hivatali rend írott és íratlan szabályai alól.

Többek közt ez áll abban az Index birtokába jutott levélben, amit Magyar Levente miniszterhelyettes írt a külügyminisztérium főosztályvezetőinek és nagyköveteinek.

A levélből kiderül, hogy Magyar szerint a vírusveszély miatt fellazult a munkafegyelem a külügyben, aminek a jelét ő egyértelműen tapasztalja.

Magyar utasításba adta, hogy az egyes misszióknak a felügyelő helyettes államtitkárral kell jóváhagyatniuk a munkavégzés szokásos rendjét érintő „legcsekélyebb változtatást” is, írja az Index.

Különös készségességet kérek az bajbajutott magyar állampolgárok ügyeinek figyelmes és hatékony intézésében

– fogalmazott.

A miniszterhelyettes azzal zárta a levelét, hogy jó egészséget és derűs szolgálatot kíván.

Menczer Tamás, a nemzetközi koordinációért felelős akciócsoport vezetője egy hasonló hangvételű levélben azt írta a misszióvezetknek, hogy a kollégáig kérdéséire minden munkatárs köteles azonnal, helyes választ adni. Ha ez nem történik meg, berendelésre kerülnek.

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik