Nagyvilág koronavírus

Koronavírus: olyan sokan halnak meg Bergamóban, hogy halottasházzá alakítottak egy kápolnát

A Sky News szerint az észak-olaszországi Bergamóban eddig 150-en vesztették életüket koronavírus-fertőzés miatt. Kapacitásproblémák miatt az elhunytak földi maradványait a városi temető kápolnájában őrzik, a gyászoló családoknak napokat kell várniuk, hogy eltemethessék hozzátartozóikat.

Bergamo a koronavírus által leginkább sújtott Lombardia tartományban található. A városban több mint 3000 fertőzöttről tudnak, egyetlen nap alatt 250 új beteget regisztráltak. A bergamói orvosok a lap szerint földindulásszerű tragédiáról beszélnek, olyan sokan betegedtek meg, hogy az egészségügyi ellátórendszer képtelen tartani a lépést a betegség terjedésével.

A város melletti temető Mindenszentek kápolnájában alakítottak ki halottasházat, ahová átlagosan naponta 40 koporsót szállítanak temetésre vagy hamvasztásra várva. A Corriere della sera nevű olasz lap értesülései szerint a város krematóriuma a nap 24 órájában megállás nélkül működik, de a gyászoló családoknak így is napokat kell várniuk a hamvasztásra. A temető melletti másik temetési területet a II. világháború óta először zárták le a lakosság elől.

Kínán kívül Olaszországban követelt a legtöbb áldozatot a koronavírus. Az ország gyakorlatilag karanténba került, mégis napról napra meredeken emelkedik a halálozások száma.

„Haldokló ország” – miért Olaszországban a legdurvább a koronavírus-járvány?
Olaszország gyakorlatilag karanténba került, mégis napról napra meredeken emelkedik a halálozások száma. Vajon nálunk is ez várható?

Kiemelt kép: Google Street View

Ajánlott videó

Olvasói sztorik