Nagyvilág koronavírus

Körbeért: Olaszországból érkeztek koronavírusos betegek Kínába

Sanghaj repülőterén állították meg őket.

A sanghaji hatóságok közlése szerint két koronavírussal fertőzött utast állítottak meg a kínai nagyváros nemzetközi repülőtéren, akik az olaszországi Bolognából érkeztek az országba – jelentette a helyi sajtó. A két kínai állampolgárt azonnal kórházba szállították a Pudong nemeztközi repülőtérről, miután a betegség tüneteit mutatták, és a tesztek megerősítették, hogy valóban megfertőzte őket a koronavírus.

A két beteg Fucsien tartományból származik, de Olaszországban élnek és dolgoznak, és március 8-án érkeztek Kínába, Moszkván keresztül. A kínai hatóságok most keresik, hogy kikkel kerültek kapcsolatba. Eddig 19 embert azonosítottak, akiket mind 14 napos karanténba helyeztek.

Egy héttel korábban Csöcsiang tartomány hatóságai jelentették be, hogy nyolc olyan embernél mutatták ki a koronavírust, akik Olaszországból érkeztek Kínába. Mindannyian egy olaszországi étteremben dolgoztak, és a sanghaji repülőtéren keresztül jutottak be Kínába.

Közben a kínai egészségügyi bizottság csütörtökön hivatalosan bejelentette, hogy az ország túl van a koronavírus-járvány csúcsán. Az utolsó, legfrissebb adatok szerint Kínában 80981 ember fertőződött meg. ebből 62914 ember már felépült, és összesen 3172 ember halt meg a vírus következtében.

A kiemelt képen utasokat ellenőriznek a sanghai Pudong nemzetközi repülőtéren. Fotó: AFP NOEL CELIS 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik