Nagyvilág

Egy pedofil amatőrpornós anyag miatt tilthatta le a Youtube a Pesti Srácokat

Múlt pénteken minden figyelmeztetés nélkül tiltotta le a Youtube a Pesti Srácok csatornáját, majd két nappal később Gyurcsány Ferenc csatornáját is letiltotta a videómegosztó. A 444 megkérdezte a tiltást kapókat, hogy mit gondolnak, miért tilthatták le őket. Konkrétumokat senki nem tudott mondani, de tippjeik voltak.

Közös a két sztoriban, hogy a Youtube, illetve tulajdonosa, a Google még azt sem árulta el pontosan, mi volt a két felhasználó bűne. Vagyis annyit elárultak, hogy a PS esetében a közösségi irányelveik valamelyikét sértették meg, Gyurcsány pedig állítólag szerzői jogokat sértett sorozatban, de a netes cég ennél többet nem mondott nekik sem a részletekről, azután sem, hogy érdeklődtek az ügyben.

Huth Gergely, a PS főszerkesztője arra gyanakszik, hogy egy amatőr pedofilpornós felvétel miatt tilthatták le őket. Elmondása szerint egy nyomortelepen készített pedofil amatőrvideóról készített mozgóképes híranyagot, amibe illusztráció gyanánt belevágtak néhány másodpercet az eredetiből. Mind a szereplőket, mind a testtájakat felismerhetetlenné tették – állította Huth a 444-nek – de a kényes téma ellenére fontosnak tartották volna, hogy az anyagukban szerepeljen egy részlet az eredeti videóból.

A DK-nak  tippje sincs, hogy mi lehetett a Youtube problémája a Gyurcsány-csatornával. Azt mondták, ha szólnak nekik korábban, hogy szerzői jogi gondok vannak, akkor léptek volna.

A Youtube közleményben reagált a történtekre:

A YouTube zéró toleranciát gyakorol a gyermekeket szexualizáló vagy kizsákmányoló tartalmak iránt. Világos szabályaink vannak az ilyen tartalmakkal szemben, gyorsan eltávolítjuk / bejelentjük az ilyen tartalmat, a kapcsolódó csatorna azonnali megszüntetése mellett. Ebben az esetben a Pesti Srácok megsértette a YouTube gyermekek szexuális zaklatásának ábrázolását tiltó szabályát.

Kiemelt kép: Robyn Beck / AFP 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik