Nagyvilág

Orbánék majorságot építenek Hatvanpusztán

Tovább nyomoz Hadházy Ákos annak a hatvanpusztai ingatlannak az ügyében, amelyhez az elmúlt években Mészáros Lőrincnek, Orbán Viktornak és a miniszterelnök édesapjának is köze volt. A független országgyűlési képviselő hétfőn azt írta a Facebookon, hogy a hivatalos verzió szerint most egy majorság és kiegészítő épületei készülnek – erről tájékoztatta őt a Fejér Megyei Járási Hivatal építési osztálya.

Ezzel az állítással azonban több probléma is van, jegyzi meg Hadházy. Az egyik, hogy egy olyan épületről van szó, amelynek egy része a drónfelvételek szerint mélyen a föld alatt van és egy gazdasági épület (istálló, magtár) ezt nem indokolná. Másrészt egy héttel korábban a járási hivatal természetvédelmi osztálya még azt írta, hogy portaépület készül.

Hadházy emlékeztet, hogy az Alcsútdoboz melletti birtokot körülvevő 10 ezer hektár földterület nagyobb részben a Mészáros-családé. Magát a birtokot korábban Mészáros Lőrinc bérelte Orbán Viktor apjának cégétől, de ezt a céget, a CZG Kft.-t tavaly végelszámolással megszüntették azután, hogy az ingatlant kivették belőle. A birtok most Orbán Győző nevén van, de a Mészáros-korszak idején a miniszterelnök itt tartotta a kutyáját.

Hadházy még két további kérdésre várja a választ: mikor adták ki az építési engedélyt, illetve, hogyan lehet az, hogy elbontanak egy műemléki védettségű épületet.

Új verzió Hatvanpusztán: MAJORSÁGRA ÉS KIEGÉSZÍTŐ ÉPÜLETEIRE kaptak engedélyt Orbánék. Egy hete a járási kormányhivatal…

Közzétette: Hadházy Ákos – 2020. január 19., vasárnap

Kiemelt kép: Hadházy Ákos Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik