Belföld

Végre kiderült, minek az építésére kaptak engedélyt az alcsútdobozi Orbán-birtokon

Hadházy Ákos hónapok óta próbálja kideríteni, mi az a grandiózus föld alatti építkezés, ami az Orbán család tulajdonában álló, műemléki védettségű hatvanpusztai majorságában zajlik.

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, a független országgyűlési képviselő szeptemberben közérdekű adatigénylést nyújtott be a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalához, de több hónapig nem kapott választ. Ezt követően Hadházy elment a hivatalhoz, és ott kérte a válaszokat, de a főosztályvezető sem adta meg, amiért érkezett.

A képviselő hétfő reggeli Facebook-posztjában arról számolt be, hogy a csütörtöki látogatását követően másnap végre megkapta a levelet, amiből kiderült, minek az építésére adták ki az engedélyt:

a fehérvári járási kormányhivatal szerint Orbánék új gazdasági portaépület építésére kértek és kaptak engedélyt a hatóságtól.

Hadházy megjegyezte:

Nem csoda tehát, hogy P. József törvénysértő módon hónapokig próbálta titkolni a tényt, hiszen az egész még annál is kínosabb, mint elsőre hallatszik. Azt kell ugyanis tudni, hogy külterületen nagyon behatárolt a kiadható építési engedélyek lehetősége. Ezért számos vidéki luxusépületnél a hatóságot megtévesztve nem lakóépületre, hanem valamilyen gazdasági épületre kérik meg az engedélyt – aztán senki nem ellenőrzi majd, hogy almaaszaló lesz-e ott vagy egy gyönyörű villa.

A képviselő azt írta, további információkra vár a műemlékvédelmi és építésügyi hatóságtól is.

Kiemelt kép: Mohos Márton/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik