Nagyvilág

Greta Thunberg zsúfolt vonaton utazott, és ezt szóvá is tette

Első osztályú Twitter-vitába keveredett a svéd klímaaktivista Greta Thunberg és a Deutsche Bahn (DB), miután előbbi posztolt egy képet arról, hogy a földön ül a csomagjaival a vonat folyosóján. A madridi klímacsúcsról Torino érintésével hazautazó Greta az alábbi szöveggel tette ki a fotót szombat este: „Zsúfolt vonatokon utazom át Németországon. És végre úton vagyok hazafelé!” – írta. A DB gyorsan reagált a tweetre, elnézést kérve a kényelmetlenségért és hozzátették, dolgoznak a vonalak fejlesztésén.

Vasárnap viszont a német vasúttársaság törölte a korábbi udvarias tweetet, helyette pedig már kicsit megbántottnak tűnt a cég:

Kedves Greta, köszönjük, hogy támogatsz bennünket, vasutakat a klímaváltozás elleni harcban. Örülünk, hogy velünk utaztál szombaton az ICE74 járatunkon… de még jobb lett volna, ha arról is beszámolsz, milyen barátságosan és megfelelően gondoskodott rólad személyzetünk az első osztályon, ahol az ülőhelyed volt.

A DB azt is hozzátette, hogy Thunberg Kassel és Hamburg között ült azon a vonaton.

A 16 éves klímaaktivista a viszontválaszában egyrészt felhívta rá a figyelmet, hogy valóban kapott ülőhelyet, de csak 4 óra utazás után, Göttingen után, másrészt sietett jelezni, hogy nem panaszkodni akart, ő kifejezetten örül annak, hogy ilyen népszerű a vasúti közlekedés Németországban, írja a Guardian.

Borítófotó: Filippo MONTEFORTE / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik