Nagyvilág

Elborzasztó fotókon a szemétért harcoló jegesmedvék

Szomorú képek jelentek meg arról, ahogy két jegesmedve műanyaghulladékért marakodik Alaszka partjain, remekül szimbolizálva, milyen hatással van az emberiség túlfogyasztása a környezetünkre. A képeket Danny Sullivan természetfotós készítette, aki felfigyelt arra, hogy az éhező medvék harcolni kezdenek a zsákmányért.

A tél közeledtével a jegesmedvék sok időt töltenek a jeges víz mellett, ahol fókákra vadásznak, ez a fő élelemforrásuk. Ha viszont nincs tengerjég, akkor élelem sincs számukra, ezt mutatják Sullivan képei is. A fotósorozaton több pillanat is megelevenedik, attól kezdve, hogy az állatok közt megindul a hadakozás, majd a nyertes rágni kezdi a műanyagot, egy fiatalabb medve pedig egy tejeskannába dugja az orrát.

Forrás: Media Drum World

Az 58 éves fotós még októberben készítette a képeket Katovik azon parti részén, amit az előző években még víz borított. Elmondása szerint jó öt fokkal melegebb a hőmérséklet a területen, mint lennie kéne, de főleg arra kívánja felhívni  a figyelmet, hogy a hulladéknak egyáltalán nem kéne ott lennie, hiszen nem egy emberek lakta területről van szó. A szemét a vízen keresztül a fiatal medvék gyomrába jut – fejtette ki aggodalmát.

„Remélem, hogy az emberek a fotók láttán elgondolkodnak azon, hogy változtassanak a szokásaikon. A műanyagnak sehol sincs helye, főleg nem Alaszka vadvilágában” – tette hozzá.

(Kiemelt kép: Media Drum World)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik