Nagyvilág

T-34–es feliratot fújtak egy jegesmedvére – videó

A felvétel feltehetőn Novaja Zemlján készült, ahol korábban jegesmedve-invázió volt.

A jegesmedvéről, oldalán a hatalmas fekete T-34–es felirattal,  videó készült. Azt a WWF egyik oroszországi munkatársa tette ki a Facebookra, Szergej Kavry azt mondta, a felvételről ő sem tudja, pontosan hol készült, egy WhatsApp-csoportban osztották meg.

A T-34 egy szovjet tank neve volt a második világháború idején. Az, hogy a jegesmedvére fújták nem tréfa, akár az állat életébe is kerülhet, a jegesmedve így nem tud elrejtőzni, vadászni. A BBC-nek a WWF Oroszország szóvivője azt mondta, sokkolta őket a felvétel. Egy orosz tudós azt mondta, a jegesmedvét az akcióhoz el kellett altatni. Anatoly Kochnev azt mondta, az incidens Novaja Zemlján történhetett, ahol korábban egy már kábítottak el lakott területre bemerészkedő jegesmedvéket.

Az orosz média szerint a  jegesmedvék egyre szaporodó betörései miatt dühös helyiek fújhatták le a jegesmedvét.

Mint korábban megírtuk, februárban rövid időre szükségállapotot hirdettek az Oroszországhoz tartozó szigetcsoporton a jegesmedve-invázió miatt. A szakemberek akkor a ragadozók felbukkanásának egyik okának a klímaváltozást nevezték, szerintük a sarkvidéken tapasztalható olvadás miatt az állatok egyre délebbre keresnek élelmet maguknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik