Nagyvilág

Új-Zéland tanulmányt készített a lakosság pornófogyasztási szokásairól

Az új-zélandiak által nézett pornófilmek harmada nem konszenzuson alapuló szexuális tevékenységet ábrázol, ez derül ki az ország valaha volt első, átfogó pornófogyasztásról készült jelentéséből, írja a Guardian.

David Shanks, az ország cenzora szerint a tanulmány eredményei rendkívül fontosak, mert a fiatalok elsősorban az interneten tájékozódnak a szexről, és amit ott látnak, azt be is építik a saját szexuális életükbe. Hozzátette, amíg a felnőttek fantáziaként kezelik a pornót, a fiatalok nem.

A fiatalok számára nagyon problémás lehet a későbbiekben, hogy a nemből mindig igen lesz. Ezeknek a videóknak a többsége jellemzően egy közömbös nővel kezdődik, aki nemet mond a szexre, de hiába az ellenállás, a férfi nyomására belemegy. A színésznőt ezután 99 százalékban úgy ábrázolják, mintha élvezné a szexuális együttlétet

– magyarázza.

A csütörtöki jelentés elkészítéséhez az új-zélandiak által a Pornhubon legtöbbet nézett 200 videót elemezték. Ezeknek a 10 százaléka fizikai agressziót tartalmaz, 9 százalékukban pedig derogáló nyelvezetet használnak.

A parntnerek közti érzelmek mindössze a videoklipek negyedében voltak fellelhetők, és csak 3 százalékban használtak óvszert a férfiak.

Shrank arról is beszélt, nagyon nagy baj, hogy a legnézettebb pornóvideók közel felében mostohacsaládok szerepelnek.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik