Szórakozás

Pornófilmet vetített 15 éves diákjainak szexuális felvilágosításként egy tanár

A Fülöp-szigetek oktatási minisztériuma nem volt lenyűgözve. A gyerekek szüleiről már nem is beszélve.

Vizsgálatot indított szerdán a Fülöp-szigeteki oktatási minisztérium egy tanár ellen, aki a szexuális felvilágosítás részeként egy pornófilmet vetített le 10. osztályos diákjainak – jelentette a helyi sajtó. A gyerek 15-16 évesek voltak.

Az eset az előző héten történt, az ország középső részén található Ajuy városában, a Pili Nemzeti Középiskolában – írta a Manila Bulletin című lap. A GMA című híroldalnak a diákok megerősítették, hogy tanáruk tényleg egy szexfilmet mutatott be nekik az órán. Az oldal újságírói szerették volna megkérdezni az esetről a tanárt, valamint az igazgatót is, de az iskolánál senki sem tudta, hogy hol vannak.

A város polgármestere a Bulletinnek elmondta, hogy a szülők teljesen megdöbbentek, és fel voltak háborodva, hogy ez megtörténhetett.

A kamaszoknak tartott iskolai szexuális felvilágosításnak elvileg az lenne a célja, hogy csökkentse a nem kívánt kamaszterhességek számát – írta a GMA. Jett Rojas polgármester közlése szerin az iskolától azt az információt kapta, hogy a kérdéses videó része az oktatási tananyagnak.

Ugyanakkor egy gyerekvédelmi szervet azt közölte vele, hogy az „Lányok útmutatója a 21. századi szexhez” című film nem diákoknak készült, hanem házaspároknak.

Frissítés: Cikkünk megjelenése után jelentette be a Fülöp-szigeteki oktatási minisztérium, hogy a tanár szerdán beadta felmondását, és úgy döntött, hogy abbahagyja a tanítást.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik