Nagyvilág

Kuciak-ügy: a két bérgyilkos is vádalkut kötne

Előfordulhat, hogy a vádlottak padján végül már csak ketten ülnek majd.

A Nový čas alapján a Paraméter azt írja, fordulatot hozhat a Kuciak-ügyben, hogy a gyilkosságot végrehajtó két unokatestvér, a 36 éves Miroslav M. és a 41 éves Sz. Tamás is vádalkut kötne.  Olyan szinten együttműködőek, hogy kérhetik, ügyüket vonják külön eljárás alá, mint azt tették A. Zoltán esetében.

Jelenleg mindannyiukat életfogytiglani börtön fenyegeti, míg társuk megúszhatja kevesebb mint 16 évvel. Ha valóban így alakul, előfordulhat, hogy a Kuciak-gyilkosság tárgyalásán a vádlottak padján már csak a megrendelő, Marián Kocner nagyvállalkozó és a közvetítő Alena Zs. ül majd.

A korábban kötött vádalku részleteit nem hozták nyilvánosságra, de a Nový Čas 11 év börtönről és arról írt, A. Zoltán már tanúként szerepelne a perben, nem bűntársként, így vallomása is erősebb bizonyítéknak számíthatna.

A vádlottak ügyvédei érdemben nem nyilatkoztak, de egy jogász teoretikusan nem zárta ki a vádalkut, mivel az együttműködés a rendőrséggel enyhítő körülménynek számít. Korábban Miroslav M. már beismerte, ő ölte meg a fiatal szlovák tényfeltáró újságírót, Ján Kuciakot és barátnőjét Nagymácsédon lévő családi házukban.

Kiemelt fotó: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik