Nagyvilág

Nikola Gruevski is szavazhat az V. kerületben

A vasárnapi önkormányzati választásra kiadott fővárosi és V. kerületi választói névjegyzékben egy Nikola Gruevski nevű választó is szerepel. A jegyzékekben szereplő hiányos adatok alapján ugyan nem lehet száz százalékos biztonsággal azonosítani a 49 éves férfit, de tény, hogy nemcsak a neve, de az életkora is megegyezik a volt macedón miniszterelnökével, aki a börtön elől menekült Magyarországra, ahol menedékjogot kapott.

A névjegyzék alapján annyi tudható még, hogy a férfi a lakcím nélküli V. kerületi lakcímkártyával rendelkezik.

Tüttő Kata, a belváros ellenzéki polgármesterjelöltje a 24.hu-nak azt mondta, hogy az általa megvásárolt névjegyzék alapján küldött ki kampánylevelet a kerület összes választójának, ekkor bukkant rá Gruevski nevére.

A kerületi lakcímkártya birtokában ez a férfi is jogosult lesz leadni egy szavazatot valamelyik főpolgármester-jelöltre és beleszólhat a Belváros polgármester-választásába is, ami furcsa, amennyiben Orbán Viktor politikai menekült barátjáról van szó

– jelentette ki az MSZP-s politikus.

Nikola Gruevszki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke, bíróság elé állítottak, majd el is ítéltek, mert 600 ezer euró közpénzből vásároltatott magának egy páncélozott luxus Mercedest. A börtön helyett a szökést választotta, amiben magyar diplomaták is a segítségére lehettek. Jobboldali politikusként régóta jó kapcsolatokat ápol Orbán Viktorral, tavaly novemberben pedig menekültstátuszt kért és kapott Magyarországon. A politikus pontos budapesti címe nem ismert.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik