Nagyvilág

Csak azért vett repülőjegyet, hogy integessen a feleségének, két év börtönt is kaphat

A szingapúri rendőrség figyelmeztetést adott ki a Facebookon a helyieknek, hogy ne éljenek vissza a beszállókártyájukkal a Szingapúr-Changi repülőtéren. Mindez azután történt, hogy egy férfit letartóztattak, mert csak azért vásárolt jegyet egy gépre, hogy a kapuban integethessen a feleségének, írja a CNN.

A beszállókártyákkal való visszaélés ugyanis bűncselekménynek számít Szingapúrban, mert a várótermek védett helynek minősülnek. Aki úgy jut el a beszállókapukig, hogy valójában nem is akar repülni, akár húszezer szingapúri dollárra, átszámítva több mint négymillió forintra, valamint két év börtönbüntetésre is ítélhetik.

Idén az év első nyolc hónapjában harminc embert vettek őrizetbe a reptéren.

A rendőrség közlése szerint a legfrissebb esetben egy 27 éves férfi csak azért vásárolt repülőjegyet, hogy integessen a feleségének, de nem állt szándékában elhagyni a várost.

Europress/AFP

A törvényre egyébként azért volt szükség, mert ha van szép repülőtér, akkor a Szingapúr-Changi az. Többek közt itt található Ázsia egyik legnagyobb beltéri kertje háromezer fával és hatvanezer cserjével valamint egy 40 méteres vízeséssel. És a szingapúri hatóságok nem szeretnék, ha bárki bámészkodni menne be a terminálokra.

Kiemelt kép: Nicolas Economou/NurPhoto/Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik