Nagyvilág

Kocner lemajmocskázott államtikára lemond

Disznóságot, lincselést emlegetett Monika Jankovská, de azért lelép.

Mint korábban megírtuk, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) két hete foglalta le az államtitkár telefonját. Kiderült, intenzív kapcsolatban állt a Kuciak-gyilkosság megrendelésével is gyanúsított Marian Kočnerrel, aki csak majmocskájának nevezte Monika Jankovskát. 

Az Új Szó szerint az igazságügyi államtitkár annak dacára mond le, hogy állítása szerint nem is ismeri Kočnert és soha nem beszélt vele. Szerinte a mobilját önként adta át a rendőrségnek az összes kóddal, arra viszont nincs garancia, hogy nem manipulálták azt a telefont, amelyről Kočner üzeneteit küldték.

Azt mondta, „disznóság“, „lincselés“ folyik ellene, a rendőrségi  akció politikailag motivált és a cirkusz súlyosan érinti családját, és főleg emiatt döntött úgy, hogy lemond. Bíró lesz, ebben nem lát semmilyen problémát.

A Paraméter a lemondása kapcsán emlékeztet arra, hogy több politikus az elmúlt hetekben elfogadhatatlannak nevezte, hogy Jankovská még államtitkár. Zuzana Čaputová államfő egyenesen lemondásra szólította fel és Peter Pellegrini miniszterelnök is utalt erre.

Az ellenzék augusztus végén tüntetést szervezett az igazságügyi minisztérium épülete elé, felszólította a kormányfőt, menessze  Jankovskát. Mivel ez nem történt meg, rendkívüli parlamenti ülést indítványoztak, levátsák Pellegrinit. Közben közölték, ha időközben Jankovská lemond, elmarad a rendkívüli ülésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik