Nagyvilág

A Kuciak-gyilkosságtól az államtitkári telefonig

Kocner lemajmocskázott államtikára elrepült Szlovákiából.

A rendőrség csütörtökön lefoglalta az igazságügyi minisztérium államtitkára, Monika Jankovská mobiltelefonját. A Paraméter azt írja, a rendőrök azokra csaptak le, akik közvetlenül kommunikáltak Marián Kocner vállalkozóval aki a gyanú szerint megölette az oknyomozó újságíró Ján Kuciakot és párját.

A telefon lefoglalása közvetlenül azzal lehet összefüggésben, hogy Kocner múlt héten megszellőztetett, tavalyi levelezéséből az is kiderült, hogy a vállalkozó előre tudott a tavaly március 14-én bejelentett minisztercseréről, de nem agódott, azt írta Alena  Zsuzsovának, hogy az igazságügyi tárcát úgyis Jankovská fogja vezetni.

Ő pedig az én majmocskám.

Kocner lemajmocskázott államtikára egyébként telefonja lefoglalása után elrepült Szlovákiából, Monika Jankovská péntektől a tervezett szabadságát tölti. Azt nem tudni, hova ment.

Kocner folyamatos lépéselőnyben

A pozsonyi Új Szó a Denník N alapján közben azt írja, Kocner előre tudta, hogy razziázni fognak cégeinél, a Kuciak-gyilkossággal kapcsolatban is naprakész információi voltak.

Tragédia a Kocner-vírus Szlovákiában
Az elemző szerint szinte az egész politikát megfertőzte, jövőre pedig megbukik a vezető kormánypárt.

Kocner azután is kapott információkat, hogy a Markíza tévé váltóhamisítási ügye új nyomozóhoz került. Előre tudta, mikor jelennek meg nála a nyomozók.

Minden oké lesz, fel vagyunk készülve.

Az, hogy honnan lehetett tudomása előre az ellene készülő akciókról, még nem tisztázott, de a nyilvánosságra hozott üzenetekből egyértelműen kitűnik, hogy a vállalkozót folyamatosan tájékoztatták a Kuciak meggyilkolásának ügyében zajló nyomozás állásáról is, amiről Zsuzsovának is beszámolt.

A Kuciak-gyilkosság mögötti titkok: minden tudás ura és a gyilkosságszervező anyuka
Döbbenetes részletek derülnek ki az oligarchákból, politikusokból, korrupt rendőrökből és ügyészekből felépülő véd- és dacszövetségről, amely sokáig uralhatta Szlovákiát. Egy telefon sokakat lebuktathat az elitből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik