Nagyvilág

Amikor ezt látod az ablakból, tudod, hogy baj van

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Bahama-szigetek történetének legpusztítóbb hurrikánjává erősödött vasárnap a Florida felé közelítő Dorian. Az óránként 285-300 kilométeres sebességű széllel süvítő vihar vasárnap este 7-8 méter magasra korbácsolta fel a tenger hullámait. A vihar hajókat fordított fel, háztetőket szakított le, s egyes negyedeket földig tarolt.

A szakértők szerint a lassan mozgó vihar szokatlanul hosszan, 24 órán keresztül tartózkodik a karibi térségben, és előrejelzéseik szerint hétfőn este csap le Floridára. A meteorológusok arra számítanak, hogy a Dorian érintheti a Georgiával nyugat felől szomszédos Alabamát is.

Belülről fotózták le a hurrikán szemét
A Dorian vasárnap érte el a Bahamákat.

A hurrikán okozta károkról már számtalan videó nyilvánosságra került, de talán minden eddiginél jobban mutatja meg a pusztítás nagyságrendjét az alábbi felvétel.

A videót a bahamai agrárminiszter, Michael Pintard készítette, aki a felvétel alatt megmutatja, ahogy a konyhája ablaka előtt épp összecsapnak a hullámok, pedig, mint írta, az legalább hat méterrel a föld felett található.

A miniszter szerint egyébként néhány szomszédja sokkal rosszabb helyzetben van jelenleg, mint ő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik