Nagyvilág

Trump a saját golfklubját reklámozta a G7-csúcson

Szerinte nem összeférhetetlen, hogy oda akarja vinni a jövő évi találkozót.

Saját golfklubjába szervezné Donald Trump a G7 országcsoport jövő évi csúcstalálkozóját, de tagadja, hogy a saját zsebét tömné ki ezzel – számolt be a Yahoo News.

Jövőre az Egyesült Államok van soron, mint a találkozó rendezője, és az idei franciaországi rendezvényen az elnök hosszasan ecsetelte, hogy miért lenne ideális helyszín a Trump National Doral Miami golfklub.

„Doral történetesen Miamiben van. Ez egy város. Egy csodálatos hely. Egy nagyon, nagyon sikeres része Floridának. Ami nagyon fontos, hogy csak öt percre van a repülőtértől. A repülőtér pont a szomszédban van. Ez egy nagy nemzetközi repülőtér, a világ egyik legnagyobbika” – fejtegette Trump, hozzátéve, hogy több helyszínt is megnéztek az emberei, de azok több órára vannak a repterektől.

„Doralban van egy sor pazar épületünk, ezeket bungalónak hívjuk. Mindegyikben van 50-70 fényűző szoba, csodálatos kilátással. Vannak csodálatos konferenciatermeink csodálatos éttermekkel” – reklámozta golflkubját az elnök. Arra az újságírói kérdésre, hogy mindez nem összeférhetetlen, közölte:

Az én álláspontom szerint nem fogok ezen keresni. Azt gondolom, nem fogok ezen keresni. Nem akarok ezen keresni. Nem érdekel, hogy pénzt keressek ezen.

(Fotó: Europress – David Speier/NurPhoto)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik