Nagyvilág

Trumpnak áll feljebb, mert kikosarazták a dánok

Kiakadt, mert a dán miniszterelnök abszurdnak nevezte a felvetést Grönland eladásáról.

Donald Trump szerint a dán miniszterelnök tiszteletlen volt az Egyesült Államokkal, amikor reagált arra, hogy az Egyesült Államok megvásárolná Grönlandot. Erről a Politico ír.

„Azt gondolom, hogy a miniszterelnök kijelentése, hogy ez egy abszurd ötlet, pimaszság volt. Azt gondolom, hogy ez egy illetlen kijelentés” – mondta újságíróknak Trump, hozzátéve, hogy „elég lett volna azt mondania, hogy nem, nem érdekel minket az ötlet”. Úgy vélte, Mette Frederiksen

nem velem beszélt, hanem az Amerikai Egyesült Államokkal beszélt. Nem lehet így beszélni az Amerikai Egyesült Államokkal, legalábbis az én elnökségem alatt nem.

Azok után egyébként, hogy Trump lemondta dániai látogatását, Frederiksen azt mondta: a meghívás továbbra is fennáll. „Jó a kapcsolatunk az amerikaiakkal, ne legyen félreértés. Nem hiszem, hogy ez változna” – jelentette ki.

Trump is azt ígérte, el fog majd látogatni Dániába. „Grönland csak egy ötlet volt. Csak egy gondolat. De azt gondolom, ha azt mondják erre, hogy ez abszurd, és ezt ennyire pimasz, szarkasztikus módon teszik, akkor én meg azt mondom, hogy majd máskor. El fogunk menni Dániába. Szeretem Dániát. Voltam Dániában. És tényleg, majd megyünk máskor” – idézte a Politico az amerikai elnököt. (Fotó: Europress – Ron Sachs / CNP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik