Nagyvilág

Gulyás világossá tette: a CEU nem adhat amerikai diplomát Budapesten

A kormány nem hajlandó figyelembe venni az egyetem amerikai képzését.

Mint arról hétfőn beszámoltunk, az Amerikai Egyesült Államokban 2023-ig meghosszabbították a CEU akkreditációját, ami alapján az intézmény amerikai diplomát adhatna ki, de a magyar kormány miatt erre nincs lehetősége. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő írásban érdeklődött arról, hogy felvehet-e a CEU diákokat az amerikai diplomát adó képzéseire.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az Indexen idézett válaszában úgy fogalmazott, hogy „az Ön által pártfogolt egyetem számára a magyar törvények szerinti működés feltételei ma is biztosítottak”, majd úgy folytatta, hogy „Magyarországon egy másik ország diplomáját az a külföldi egyetem adhatja ki, amely mind intézményként, mind képzései tekintetében állami akkreditációval rendelkezik, és az adott országban tényleges, felsőoktatási fokozatot adó képzést nyújt”.

A magyar kormány kétségbe vonja, hogy a CEU az Egyesült Államokban képzést folytatna, noha a Bard College nevű magánintézménnyel kötött megállapodással ennek is eleget tett az intézmény. New York állam oktatási hivatala igazolta, hogy a CEU tényleges felsőoktatási képzést folytat, a hazai kormánypropaganda viszont félrevezette közönségét ezzel kapcsolatban. (Fotó: MTI / Kovács Attila)

Ma épp így vezeti félre az olvasóit a kormánypropaganda a CEU-ról
Most hangfelvételekkel próbálják bizonyítani, hogy a CEU nem tartja be a törvényeket. Csak az a baj, hogy rossz embert hívtak fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik