Közélet

Amerikának megfelel a CEU

2023-ig biztosan adhat amerikai diplomát az egyetem, de a magyar kormány miatt csak Bécsben.

Megerősítette a CEU amerikai akkreditációját az illetékes philadelphiai székhelyű szervezet, a Középső Államok Felsőoktatási Bizottsága – számol be a hvg.hu. A bizottság hivatalosan is értesítette az egyetemet arról, hogy kétéves felülvizsgálatot és önfelmérő folyamatot követően sikeresen megerősítette státuszát, mint amerikai diplomákat kibocsátó intézmény.

A Johns Hopkins Egyetem elnöke, Ron Daniels által vezetett bizottság idén januárban a helyszínen is vizsgálta az egyetem működését, az egyetem diákjaival, oktatóival, munkavállalóival találkoztak, és kérdéseket tettek fel az önfelméréssel kapcsolatban is. A megerősített akkreditáció 2023-ig szól.

A hvg.hu megjegyzi, hogy Magyarország kormánya eközben elzárkózik attól, hogy a CEU amerikai diplomákat adhasson ki, ezért ezeket az egyetem a következő évtől Bécsben fogja kiadni. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elismerte: az elmúlt egy évben egyáltalán nem vizsgálták az intézmény engedélyét. (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Nem is vizsgálta a kormány, hogy megfelel-e a CEU a törvénynek
Gulyás Gergely elárulta, hogy az elmúlt egy évben nem foglalkozott az egyetemmel az Oktatási Hivatal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik