Nagyvilág

Beperelt egy kommentelőt a bukott osztrák alkancellár

Az Ibiza-botrányba belebukott politikus szerint megsértették a becsületét.

Beperelt egy kommentelőt Heinz-Christian Strache, az Ibiza-videó botrányába belebukott osztrák alkancellár és szélsőjobboldali pártvezér. Az Osztrák Szabadságpárt volt elnöke magánindítványt terjesztett elő becsületsértés miatt egy férfi ellen – írja az Independent.

A Kronen Zeitung beszámolója szerint június 28-án tárgyalják az ügyet az innsbrucki tartományi bíróságon. A sértőnek vélt kommentet az osztrák média nem közölte, annyit lehet tudni róla, hogy Strache lemondása előtt, május elején született, a politikus Twitter-bejegyzésére adott válaszként.

Ha a kommentelőt bűnösnek találják, Strache akár húszezer eurós kártérítésre számíthat. A bukott politikust egy párttársa képviseli a bíróságon. A volt alkancellár egyébként május 12. óta nem posztolt semmit a Twitteren, azóta, hogy az Ibiza-botrány tönkretette politikai karrierjét.

Az Independent megjegyzi: 2016 januárjában Strache azért perelt be egy férfit, mert szerinte megsértette névhasználati jogát azzal, hogy beregisztrálta a www.hc-strache.at weboldalt, ahol muszlim fejkendőket árult – amit Strache pártja épp be akart tiltani. (Fotó: Europress – HANS PUNZ / APA / AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik