Belföld

Strachét otthagyta a felesége

Heinz-Christian Strache felesége és közös gyermekük Hendrik elköltöztek a nő szüleihez a politikus körül kirobbant botrány miatt – írja az Index a Heute bulvárlap alapján. Philippa Strache a német lapnak annyit mondott:

Még mindig sokkhatás alatt állok, és muszáj összeszednem a gondolataimat. Én mindig előre tekintek, még egy ilyen helyzetben is. Minden figyelmemet a fiamra és az állatvédelmi tevékenységemre akarom fordítani.

Heinz-Cristian Strache a választások előtt néhány hónappal közbeszerzési győzelmeket ígért egy állítólag Vlagyimir Putyinhoz bekötött orosz nőnek, ha az megveszi Ausztria legbefolyásosabb bulvárlapját, és a kampányban Strache eszközévé teszi. Az alkancellár szombat reggel lemondott. Strache a történtekkel kapcsolatban korábban úgy fogalmazott: butaság, felelőtlenség és hiba volt, az általa tett kijelentések pedig katasztrofálisak és kifejezetten kínosak; értékelése szerint úgy viselkedett, mint egy tinédzser. A politikus feleségétől is nyilvánosan bocsánatot kért a kirobbant botrány után.

A Strache-videó magyar szála miatt hívtak össze nemzetbiztonsági ülést
Strache szerint Pecina vásárolta fel Orbánnak a magyar médiát az elmúlt 15 évben.

kiemelt kép: mti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik