Nagyvilág

Ötéves fiút lőttek le részeg ukrán rendőrök

Kijevben lincshangulat volt, az ügyben megszólalt az államfő is.

Lelőttek egy ötéves kisfiút a részegen randalírozó rendőrök Kijev közelében. A Kárpáthír az ukrán portálok beszámolói alapján azt írja, Perejaszlav-Hmelnickijben történt a tragédia. A gyermeket egy kijevi klinikára vitték, de hiába próbálták az életét megmenteni.

A gyilkos rendőröket letartóztatták. Beismerték a  bűncselekményt, de olyan részegek voltak, hogy nem emlékeztek rá, melyikük lőtte le a gyermeket. Kijevben lincshangulat volt az ötéves kisfiút lelövő részeg rendőrök miatt, a járási bírósághoz páncélosok, kommandós egységek vonultak.

Az emberek attól tartottak, hogy a gyilkosokat szabadlábra helyezik. Rendőrkordonnal vették körül a belügyminisztérium épületét is, a tiltakozók Arszen Avakov tárcavezető lemondását, a bűnösök szigorú felelősségre vonását követelte.

A Kárpátinfo.net szerint Volodimir Zelenszkij azt ígérte, hogy  bűnhődni fognak a rendőrök, akik a kisfiú halálát okozták. Az ukrán államfő Facebook-oldalán azt írta, apaként és elnökként is mindent megtesz azért, hogy felelősöket megbüntessék.

Sem enyhítés, sem az ügy eltusolása nem kerülhet szóba.

Az államfő tudatta, folyamatosan emlékezniük kell felelősségükre azoknak, akik a polgárok biztonságáról gondoskodnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik