Nagyvilág

Kétnapos hajsza után elfogták a rendőrgyilkost

Temesremetén kapták el, egy olyan házban, amit hétfőn már átfésültek.

Két nappal a rendőrgyilkosság után kedden reggel sikerült kézre keríteni a veszélyes bűnözőt, Marcel Ionel Lepát. Maszol.ro szerint álmában csapott le rá a különleges bevetési egység, nem tanúsított ellenállást.

A férfit barátja házában fogták el a Temesvártól hét kilométerre lévő községben. Lőtt sebe miatt bilincsben vitték kórházba.

Minősített emberölésért indul ellene eljárás. A korábban rablási kísérletért 4 év 8 hónapra ítélt, szökésben lévő férfi ellen nemzetközi körözést adtak ki.

Lepa vasárnap délután gyilkolta meg a 43 éves temesrékási rendőrt, aki több kollégájával elő akarta állítani. A rendőrt két lövés érte, egy a nyakán, egy a mellkasán, a kiérkező mentőorvosok már nem tudták megmenteni az életét. 

Gyilkosa után hajtóvadászat indult, 350-400 rendőr és csendőr fésült át több Temes megyei települést. Arról még nincsenek információk, hogyan bukkantak a nyomára, a Krónika.ro szerint egy olyan házban találták meg, amelyet hétfőn már átfésültek.

A hatóságok a rendőr halálának körülményeit is vizsgálják. Ioan Buda országos rendőrparancsnok hétfőn kijelentette: a Temes megyei rendőrség helytelenül szervezte meg az akciót, amiben a rendőr életét vesztette.

Őszényi rendőrgyilkosság: a miniszter fejét követelik
Több szakszervezet Carmen Dan azonnali lemondását sürgette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik