Nagyvilág

Hajtóvadászat az őszényi rendőrgyilkos után 

A román rendőrség nagy erőkkel, légi támogatással és nyomkereső kutyákkal is keresi.

A férfi vasárnap délután a Temes megyei Őszényen lőtt le egy 43 éves rendőrt, akit a nyakán ért a halálos lövés. A rendőrök három lövést adtak le a férfira. A szökésben lévő bűnözőt még keresik – írja a Maszol.ro. A 48 éves férfi fotóját a hatóságok közzétették, de kérték, ne próbálják megközelíteni, rendkívül veszélyes bűnöző.

Erre külön is felhívta a figyelmet Florian Dragnea. Az országos rendőrfőkapitány helyettese azt mondta, minősített emberölés miatt nyomoznak. Van információjuk arról, hol tartózkodik a rablás miatt elítélt Marcel Lepa.

Jelenleg az elkövetőnél fegyver van. Bárki meglátja őt, ne szóljon hozzá, hanem értesítse sürgősen a rendőrséget!

Miután a bűnöző tüzet nyitott a rendőrökre, bement egy házba, megfenyegette a lakókat, hogy adják oda az ott álló kocsi kulcsát, amivel próbált elmenekülni. Az egyik rendőr három lövést adott le a az autóra és megsebesítette a férfit, aki kiugrott és egy növényzettel borított területre menekült.

Florian Dragnea szerint a rendőrség nagy erőkkel, légi támogatással és nyomkereső kutyákkal is keresi a nemzetközi körözés alatt álló, rablásért elítélt bűnözőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik