Nagyvilág

Felmentették a 19 éves olasz lányt, aki önvédelemből elvágta az apja torkát

Az ügyészség megszüntette a házi őrizetét annak a 19 éves olasz lánynak, aki vasárnap meggyilkolta az apját otthonukban Rómától északra, írja a BBC.

Az indoklás szerint Deborah Sciacquatori önvédelemből cselekedett, miután sorozatos zaklatásnak volt kitéve. A lányt eredetileg gyilkossággal vádolták.

Lorenzo Sciacquatori, a lány 41 éves apja agresszív ember hírében állt. 2016-ban börtönben is ült, amiért rendőrökre támadt.

A lányt évekig zaklatta a férfi, de az anyja nem akarta jelenti a történteket a hatóságoknál, mert attól félt, hogy elveszik tőlük a gyereket.

Helyi sajtóértesülések szerint az apa ittasan ment haza vasárnap és órákig kiabált a családdal. Deborah Sciacquatori egy darabig bezárkózott az egyik szobába a nagymamájával, hogy megelőzzön egy esetleges támadást. Miután kimentek az ajtón, a férfi közelített feléjük, a lány pedig figyelmeztette őt:

apa, állj, ne csináld ezt.

A férfi nem állt le, lánya pedig fejbe verte őt. Deborah-t pont ő tanította meg bokszolni.

Ezt követően megpróbálták elhagyni az ingatlant az anyjával és a nagymamájával, de az apjuk megfenyegette őket. Erre a lány újból megütötte majd egy konyhakéssel elvágta a torkát, halálos sérülést okozva ezzel neki.

Bár a lány próbálta megmenteni a férfi életét, nem sokkal később elvérzett. Szemtanúk hallották, ahogy Deborah azt mondja apjának,

ne hagyj itt engem, szeretlek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik