Nagyvilág

Tiborczék külföldi terjeszkedésre készülnek

Külföldi piacokon is terjeszkedne a BDPST Group, tudta meg a Portfolio. A portál értesüléseit a cégcsoport tulajdonosa, Tiborcz István is megerősítette, illetve elmondta, középtávú cél, hogy külföldön is meghatározó piaci szereplővé váljon a cégcsoport.

Így már nemcsak hazánkban, hanem a környező országokban is keresnek olyan patinás, sokszor műemléki védelem alatt álló, évtizedek óta kihasználatlan, romló állapotú ingatlanokat, amik felújítás után jövedelmezően működtethetőek.

Ezen túl cél a kiskereskedelmi portfólió bővítése is, amivel kapcsolatban tárgyalnak hazai és külföldi élelmiszerláncok tulajdonosaival is.

A cél, hogy egy olyan komplex portfólióval rendelkezzünk, amelynek egyes elemei – az iroda- és szállodafejlesztés, a kiskereskedelmi ingatlanfejlesztés és a logisztikai ingatlanok – egyenként és egymást erősítve is sikeresek lehetnek. A termékmixben tehát nem csak felújítások, hanem például zöldmezős beruházások is szerepelnek

– mondta Tiborcz.

A budapesti terjeszkedéssel sem állnak le, jelenleg is több projekt átvilágítása zajlik, így a magyar fővárosban is bővülhet a cég portfóliója.

A növekedést Tiborcz elmondása szerint elsősorban közvetítői tevékenységből fedezik, ami azt jelenti, hogy megvesznek valamilyen leállt projektet, amit újra piacképessé tesznek, majd értékesítik.

50 milliós, német rendszámú Mercedest vezet Tiborcz István
Az Átlátszó egyik olvasója fotózta le.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik