Belföld

Tiborcz István milliókat spórolhat a német rendszámmal

Ez lehet az egyik oka, hogy Orbán Viktor vejének luxusterepjáróját Passauban regisztrálták.

Az Átlátszó írta meg, hogy egy 50 milliós, német rendszámú Mercedes terepjárót vezet Tiborcz István. Most a Népszava annak járt utána, miért lehet előnyös Orbán Viktor vejének, hogy egy Passauban regisztrált autóval közlekedik.

A lap piaci szakértőkre hivatkozva azt írja, egy német rendszámú autó használatával milliókat spórolhat a magyar bérlő/tulajdonos, a büntetési csekkek is valamivel lassabban érkeznek meg.

A Németországban vett/bérelt autó olcsóbb, Németországban 19, Magyarországon 27 százalékos az áfa, amit abban az országban kell fizetni, ahol az autót forgalomba helyezik.

Bár elvileg csak hatvan napig lehet használni a más országban regisztrált autót, de a Népszava szerint gyakorlatilag senki sem vizsgálja, ténylegesen mennyi ideig van egy külföldi rendszámú autó másik állam területén. Legfeljebb a céges autóknál ellenőrzik a rendőrök, hogy a sofőr rendelkezik-e meghatalmazással.

A lap szerint korábban szlovák, liechtensteini rendszámú autókkal próbálták „karcsúsítani” a magyar vagyonosok kiadásaikat, de mára a német és angol rendszámok szaporodtak el. Mint korábban megírtuk, Tiborcz István felesége, Orbán Ráhel tavaly egy 20 milliós BMW-vel ment a kötcsei piknikre.

Orbán Ráhel több mint 20 milliós, full extrás BMW-ből szállt ki
A luxusautót Tiborcz István cége lízingeli, két héttel a kötcsei piknik előtt vették át a kulcsokat.

Kiemelt kép: 24.hu/Marjai János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik