Nagyvilág

Bedogozva megerőszakolta, majd megölte egyhónapos lányát egy német férfi

Egész Németországot megrázta egy 2018 áprilisában történt bűntény: egy akkor 18 éves férfi az ország északi részén lévő Kielben megerőszakolta négyhetes lányát, majd olyan erővel ütött a csecsemő fejére, hogy a kislány a helyszínen életét vesztette. Később kiderült, hogy férfi alkohol és drog befolyása alatt állt.

A Focus cikke szerint megszületett az ítélet: a 19 éves férfit 8 és fél év, fiatalkorúak büntetőintézményében végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték, a bíró pedig elrendelte az elkövető pszichiátriai kezelését.

A Welt korábbi cikke szerint a férfi teljesen meztelenül, részegen és drog hatása alatt érkezett otthonába a végzetes napon. A vele egy háztartásban élő, akkor 18 éves édesanya annyira megijedt a zavart férfitól, hogy a elmenekült a tetőtéri szobából, hátrahagyva újszülöttjét. Az édesanya a trauma miatt pszichiátriai kezelés alatt áll.

Lehetséges kiváltó okként a perspektíva hiányából és a rossz életkorülményekből fakadó dühöt nevezték me. A férfif az is dühíthette, hogy lánya megszületése után élettársa már szinte csak a gyerekkel foglalkozott. Az ügyész tizenegy év börtönbüntetés kért a férfira.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik