Nagyvilág

Ingyenes boltok is segítik a fizetés nélkül maradt hivatalnokokat Amerikában

A Kraft élelmiszeripari cég versenytársait is segítségnyújtásra szólította fel.

A Kraft élelmiszeripari cég olyan boltokat állított fel az Egyesült Államokban, ahol ingyen vásárolhat az a mintegy 800 ezer kormányzati hivatalnok, aki a december közepe óta fennálló kormányzati leállás miatt nem kap fizetést – írja a Kreatív.

Mint arról többször beszámoltunk, mostanra már példátlanul hosszú ideje működésképtelenek a kormányzati szervek, aminek oka, hogy a törvényhozás és az elnök nem tudott megállapodni költségvetésükről, Donald Trump ugyanis csak olyan megállapodásba hajlandó belemenni, amely dollármilliárdokat biztosít a mexikói határon építendő falra.

A Kraft a Washington Post utolsó oldalán jelentetett meg hirdetést a hivatalnokok számára ingyenes boltokról, amelyben a többi élelmiszercéget is arra szólítják fel: ha módjukban áll, ajánljanak fel minél többet termékeikből. „Nekünk ez nem a politikáról szól. Ez a családokról szól. Ugyanazokról a családokról, akik eddig támogatták a márkáinkat, és a szerepünk abban, hogy mindig vacsora kerüljön az asztalra, változatlan marad” – közölték. (Illusztráció: Europress – Yasin Ozturk / Anadolu Agency)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik