Nagyvilág

Több száz német politikus privát beszélgetéseit és belső dokumentumait hozták nyilvánosságra

A német Tagesschau.de az rbb értesüléseire hivatkozva arról ír, hogy hackerek több száz német politikus érzékeny adatait szerezték meg és azokat az interneten publikálták. A támadásban a Bundestag minden pártja érintett, kivéve a bevándorláskritikus AfD-t (Alternative für Deutschland). A linkeket az elkövetők a Twitteren terjesztették.

Az ellopott adatok között bankkártya-számok, privát chat-beszélgetések, bizalmas, belső pártdokumentumok és több száz telefonszám, cím is szerepel.

Az ellopott adatokat nem rendszerezték, a lap szerint úgy tűnik, mintha az információkat egyszerűen ömlesztve feltöltötték volna, válogatás nélkül. A adathalomban több éves tagsági listák és kongresszusi meghívók is vannak és rengeteg a személyes dokumentum: személyigazolványokról készített fényképek, beszedési megbízások, családtagokkal folytatott beszélgetések, a politikusok családtagjainak bankkártya-adatai.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a támadás mögött ki állhat és milyen céllal hozta nyilvánosságra a dokumentumokat.

Az első vizsgálatok nem találtak olyan dokumentumot, ami politikailag vállalhatatlan lenne, a kár azonban így is hatalmas lesz a személyes adatok publikálása miatt.

Cikkünket frissítjük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik