Nagyvilág

Magnyitogorszki házrobbanás: 39 holttest került elő

Befejezték a mentést.

Már 39 holttestet húztak ki annak az orosz lakóháznak a romjai alól, amely hétfőn omlott össze – írja a Reuters hírügynökség az Interfax tudósítása nyomán. A tízemeletes magnyitogorszki épületben 48 lakás volt.

A rendkívüli helyzetek minisztériuma korábban 37 halálos áldozatról tájékoztatott, de csütörtök délután a mentőcsapatok újabb két holttestet húztak ki a romok alól. Alekszander Csuprijan miniszterhelyettes azt mondta, a romok alatt már nincsenek holttestek, a mentés véget ért. A Reuters hírügynökségnek egy szemtanú elmondta, a romokat már gépekkel takarítják el a helyszínről.

Az orosz Nyomozó Bizottság továbbra is vizsgálja, mi okozhatta a robbanást. Közlésük szerint nem találtak a helyszínen robbanóanyagra utaló nyomot, bár korábban ilyen hírek is napvilágot láttak. Az első jelentések gázrobbanásról szóltak, ami az elöregedő infrastruktúra és a kevéssé szigorú biztonsági előírások miatt viszonylag gyakori Oroszországban – zárul a Reuters beszámolója. (Fotó: Europress – AFP PHOTO / RUSSIAN EMERGENCY SITUATION MINISTRY)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik