Nagyvilág

Élve találtak egy csecsemőt a Magnyitogorszkban leomlott ház romjai alatt

Élve találtak rá 35 órás kutatás után egy 11 hónapos kisgyermekre Magnyitogorszkban, ahol hétfőn gázrobbanásban beomlott egy tízszintes lakóháztömb része. A csecsemő annak köszönheti túlélését, hogy gyermekágyban feküdt és alaposan betakarták.

A mentők a kisfiút a magnyitogorszki gyermekkórházba szállították, ahol különböző vizsgálatokat végeznek el rajta: megröntgenezik a koponyáját, a mellkasát, a végtagjait. Az orvosok szerint kedvezőek az esélyei, de súlyos az állapota, az intenzív osztályon ápolják.

A kisfiú eszméleténél van, az elsődleges vizsgálati eredmények szerint koponyasérülést, illetve a lábán súlyos fagyási sérüléseket szenvedett – közölték a kórházban. Szükség estén a kisfiút helikopterrel a cseljabinszki területi kórházba szállítják.

A mentők elmondták, hogy a kisfiút azután találták meg, hogy a kutatás közben meghallották a sírását. Azonnal nagyszabású akcióba kezdtek, a munkákban az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának több tucatnyi szakértője vett részt. Először mentőkutyákkal vizsgálták a területet, de nem találtak sérültet. A mentők ezután a törmeléket eltakarítva hatoltak a mélybe. Először beszakadt épületelemeket kellett eltávolítaniuk, így tudták a kisfiút kiemelni. Édesanyja is a túlélők között van, megérkezett a kórházba, és azonosította a gyermeket.

A december 31-én reggel történt szerencsétlenségben hét ember halt meg, öt sérültet kórházban ápolnak, 36 ember sorsa továbbra is ismeretlen. Az orosz szövetségi Nyomozó Bizottság gázrobbanás ügyében indított eljárást.

(MTI)

Kép: MTI/AP/Makszim Smakov

Ajánlott videó

Olvasói sztorik