Nagyvilág

Már tudják, hol ásta el az amerikai misszionárius holttestét a világ legelszigeteltebb törzse

Az Andamán-szigeteki rendőrség meghatározta azt a területet, ahol a világ legelszigeteltebben élő törzse feltehetően elásta a nyilakkal megölt amerikai kalandort és keresztény misszionárius holttestét a hét elején, írja a The Guardian.

Az indiai hatóságok szeretnék kihozni az Észak-Szentimel-szigetről a 26 éves John Allen Chau maradványait, de ehhez előbb szakértőkkel kell egyeztetniük, hogy minden apróságot megtudjanak az őslakosok viselkedéséről.

A nyomozók pénteken hajóval közelítették meg a sziget partját, ahol négy-öt szentinelézt is láttak. Órákig figyelték őket, hogy többet tudjanak meg róluk.

Az Észak-Szentimel-szigethez az indiai törvények szerint öt tengeri mérföldnél nem lehet közelebb menni. A mostani eset azért kirívó, mert bár a holttestet ki akarják hozni onnan, őrizetbe senkit nem vesznek Chau meggyilkolásáért, mert egy rendkívül védett népcsoportról van szó. Letartóztattak ugyanakkor öt halászt és egy idegenvezetőt, akik segíthettek eljutni a férfinek a szigetre.

Az Észak-Szentimel-sziget sötét és érdekes múltjáról itt írtunk korábban:

Biztos halál volt a világ legelszigeteltebb törzséhez menni
Jézus igéjét szerette volna hirdetni egy amerikai misszionárius a szentinelézeknek, de az életével fizetett érte. A törzs eddig mindössze egyszer barátkozott idegenekkel.

Kiemelt kép: Europress/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik