Nagyvilág

Csőbomba miatt evakuálták a CNN szerkesztőségét

  • Kedd este és szerda reggel több amerikai politikusnak is csőbombát küldtek, köztük Barack Obama volt elnöknek, Hillary Clinton volt külügyminiszternek és Eric Holder volt igazságügy miniszternek .
  • Az egyik csomag a CNN szerkesztőségébe érkezett, de eredetileg John Brennannek, a CIA volt igazgatójának szánták.
  • A hatóságok egyelőre nem ismerik a feladót.

Magyar idő szerint szerda délután ki kellett üríteni a CNN New York-i szerkesztőségét, mert gyanús csomagot találtak a Time Warner Center nevű épületben található irodában, egészen pontosan a postázóban.

A CNN által közzétett kép a csőbombáról. CNN/Erica Orden

A Telegraph rendőrségi forrásra hivatkozva azt írta, hogy csőbombáról van szó.

A hatóságok a szerkezetet eltávolították, New York polgármestere, Bill de Blasio pedig terrorcselekménynek nevezte az ügyet.

Tűzszerész a Time Warner Building előtt, Europress/TIMOTHY A. CLARY/AFP

Hivatalos forrásokra hivatkozva a CNN azt írta, hogy a náluk talált csőbombát John Brennannek címezték. Brennant Barack Obama elnöksége idején nevezték ki a CIA igazgatójának, és tavaly távozott onnan. Azóta gyakori vendék a CNN műsorainak, és rendszeresen bírálja Donald Trump jelenlegi amerikai elnököt.

A hír nem sokkal azután érkezett, hogy kiderült, Soros György után Hillary Clintonnak és Barack Obamának is bombát küldtek ismeretlenek. A CNN egyik műsorában éppen erről adtak hírt, amikor a háttérben megszólalt az evakuálásra felhívó tűzjelző. Később kiderült az is, hogy a Fehér Háznak is címeztek egy gyanús küldeményt.

Frissítés

Magyar idő szerint szerda kora este elővigyázatosságból evakuálták Debbie Wasserman Schultz demokrata párti képviselő floridai irodáját is egy gyanús csomag miatt, amely aznap érkezett postán.

Eric Holder, Europress/Scott Olson/Getty Images/AFP

A CNN úgy tudja, hogy a csomagot eredetileg Eric Holdernek szántak, aki 2009 és 2015 között igazságügyi miniszter volt. Az ő címe azonban ismeretlen volt, ezért a csomagot a visszaszállítási címként feltüntetett Wasserman Schultznak szállította le a posta. Sajtóinformációk szintén őt jelölték meg a Sorosnak, Clintonnak és Obamának küldött bombákon is.

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója egy sajtótájékoztatón megerősítette, hogy ő is kapott egy gyanús csomagot, amelyről később kiderült, hogy nem bomba volt benne.

Maxine Waters demokrata kongresszusi képviselő is kapott gyanús csomagot, amely valóban robbanószert tartalmazott.

San Diegóban ugyancsak kiürítették azt az épületet, amelyben Kamala Harris demokrata szenátor irodája is található, mert ismeretlen eredetű csomagot találtak.

Alex Soros: Felemészt bennünket a gyűlölet
Soros György fia szerint a politika hangvétele miatt jutottunk el addig, hogy politikusoknak küldenek bombákat.

Kiemelt kép: Europress/Alexander Pohl/NurPhoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik