Nagyvilág

Lecsaptak a nyitrai ingatlanmaffiára – videó

Kinézték az ingatlanokat, megszerezték a tulajdonosok adatait, majd tudtuk nélkül egy hirdetési portálon meghirdették házaikat.

A szlovákiai Nyitrán a kommandósok hét embert vettek őrizetbe, közülük eddig hat ellen indítottak eljárást. 81 rendőr 12 házat kutatott át, iratokat, számítógépeket, adathordozókat, laptopokat és anabolikus szteroidokat foglaltak le – írja a rendőrség közösségi oldalára hivatkozva a Bumm.sk.


A vádlottak pontos munkamegosztás alapján, koordináltan – szervezett csoportként – hajtották végre a csalásokat. Először kinézték az ingatlanokat, megszerezték a tulajdonosok személyi adatait, majd a tudtuk nélkül egy hirdetési portálon meghirdették az ingatlanokat.

Így az érdeklődők mindig az ingatlanmaffia tagjait keresték meg vételi szándékukkal. Ők közvetítőként, hivatásos értékesítőként mutatkoztak be nekik, míg társaik az adásvételi szerződésekről gondoskodtak – a valódi tulajdonosok nevére kiállított hamis személyi igazolványokkal.

Eddig mintegy 600 ezer eurós kárt sikerült bizonyítani, de még több ügyben tart a vizsgálat. Indítványozták valamennyi vádlott vizsgálati fogságba történő helyezését. Ha bebizonyosodik a bűnösségük, tíztől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés várhat rájuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik