Nagyvilág

Halálos szelfi: 250 métert zuhant egy fiatal, amikor fotót akart készíteni magáról egy szikla szélén

Az izraeli turista a Yosemite nemzeti parkban kirándult, amikor a baleset történt.

Szelfizés közben meghalt egy 18 éves izraeli turista szerdán az amerikai Yosemite nemzeti parkban, miután megcsúszott a fotó készítése közben, és lezuhant egy 250 méter magas szikláról – jelentette az izraeli és az amerikai sajtó. Tomer Frankfurter egy kéthónapos kiránduláson volt az Egyesült Államokban – mondta el édesanyja az izraeli Channel 10 televízió híradójának.

Az egyik pillanatban még boldogan szelfiztek, majd leszakadt alattuk a híd
A három brazil lány több mint tíz métert zuhant, amikor a vasúti híd egy része összeomlott alattuk.

A Yosemite nemzeti park megerősítette, hogy egy férfi lezuhant, és meghalt a parkban, de ennél többet nem árultak el az esetről. Csak annyit közöltek az amerikai sajtóval, hogy vizsgálatot indítottak a haláleset ügyében. A megyei halottkém az AP amerikai hírügynökségnek csak annyit közölt, hogy a zuhanás okát még nem tisztázták, de balesetként tekintenek rá.

Frankfurter anyja az izraeli sajtónak elmondta, az amerikai hatóságok közölték vele, hogy fia szelfizés közben csúszott meg a Nevada Falls vízesésnél, és 250 méter magasból zuhant le. A fiatalember halálát az izraeli külügyminisztérium is megerősítette. Holttestének Izraelbe szállításáról már intézkedtek.

A kiemelt képen a Yosemite-völgy, balra a híres El Capitan sziklával, a Yosemite Nmezeti Parkban. Fotó: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik