Mobil
five beautiful young girls make selfie in the park

Kiderült, mennyit szelfizik a magyar

Dömös Zsuzsanna
Dömös Zsuzsanna

újságíró. 2018. 09. 04. 13:34

Korábban a témában:

A Huawei legújabb felmérésében arra kereste a választ, hogy milyen gyakran és milyen célból készítenek magukról szelfit a magyarok, kivel pózolnak a legszívesebben, illetve milyen extrafunkciókat és kamerát használnak a saját magukról készített képek készítésénél. A megkérdezettek közül legtöbben (50,8%) családjukkal és barátaikkal fényképezkednek, illetve magukról lőnek fotókat (37,8%), de a párokkal közösen készített szelfik is gyakoriak, a felhasználók mintegy 33%-a pózol rendszeresen szerelmével.

Forrás: Huawei

A szelfikészítés célja a többségnél (84,7%) a saját szórakoztatás, ezt követi a közösségi médiában történő megosztás (47,6%), továbbá az üzleti profilon való publikálás lehetőségével is élnek páran; a megkérdezett felhasználók 3%-a posztolja rendszeresen szelfijeit üzleti célból.

A megkérdezettek 38,6%-a hetente, 22,1% havonta, 18,8% naponta, a legbuzgóbb 13,3% pedig akár naponta többször is fotózza magát.

Forrás: Huawei

SZERETJÜK A SZŰRŐKET IS

A felmérés kitért arra is, hogy a felhasználók milyen funkciókat preferálnak, vagy próbálnának ki a jövőben. Napjainkban az okoskészülékek kamerájában is alapnak számító filterek, valamint szűrők számítanak a legnépszerűbb extrának (54,6%), ezt követik az effektek (49%), majd a panorámafotó-funkció (42,3%).

Forrás: Huawei

Érdekesség, hogy az arcszépítő és a 3D megvilágítási mód is nagy népszerűségnek örvend, előbbit a felhasználók 40,8%-a, míg utóbbit 36,5%-a használja rendszeresen, vagy próbálná ki a jövőben.

ÚJ TELEFONT IS VENNÉNK A JOBB SZELFIKÉRT

A Huawei felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók közel 40%-a vásárolna készüléket kizárólag előlapi kamerás extra funkciókért és minőségért.

A szelfizőknek a kamera minősége rendkívül fontos, a megkérdezettek majdnem fele (43,5%) legalább 8 megapixeles, 35%-uk pedig legalább 16 megapixeles előlapi kameraminőséget vár el az alacsonyabb árkategóriájú okostelefonoktól is.

Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Meghalt Princz Gábor

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.