Nagyvilág

Halálra ítéltek egy csecsemőt erőszakoló 19 évest Indiában

A fiatal egy héthónapos kislányt erőszakolt meg.

Egy indiai bíróság kivégzésre ítélt egy 19 éves férfit, miután bűnösnek találták egy héthónapos kislány megerőszakolásában – jelentette a helyi sajtó. A csak Pintu néven említett fiatalember az első, akit halálra ítéltek Rádzsasztán államban az új büntetőtörvénykönyv életbe lépése után, ami lehetőséget ad a halálbüntetésre a kiskorúakat erőszakoló emberek ellen.

A férfit előző hét szerdán mondta ki bűnösnek a bíróság a május 9-én elkövetett nemi erőszakban. A beszámolók szerint az áldozat apja május 9-én tett bejelentést Laxmangarh város rendőrségén. Elmondása szerint a lány a vak nagymamájánál aludta, amikor Pintu magával vitte. A kislányt fél órával később találták meg egy focipályán.

Halálbüntetés vár a pedofil erőszaktevőkre Indiában
"Nincsen joguk élni" - jelentette ki egy indiai miniszter.

A rendőrség nem sokkal később letartóztatta Pintut, majd egy 27 napig tartó nyomozás után már a bíróság elé is került az ügy. Az ügyében döntő bíró szombaton mondta ki ellene a halálos ítéletet, miután szerdán bűnösnek találták az ellene felhozott vádakban.

Rádzsasztán államban április 21-én lépett életbe a büntetőtörvénykönyv módosítása, amit lehetővé teszi a halálbüntetés kiszabását a 12 évnél fiatalabb gyerekek ellen elkövetett nemi erőszak esetében. Indiában – ahol naponta több mint száz nőt erőszakolnak meg – tavaly decemberben Madhja Prades állam volt az első, ahol bevezették a halálbüntetést a pedofil erőszaktevőkre.

Erőszakold meg, hagyd ott, úgysem mondja el
Naponta 106 nőt erőszakolnak meg Indiában, ahol a metoo helyett marad az, hogy a nők ne menjenek az utcára, ha mégis, akkor készüljenek a legrosszabbra.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik